Nooit meer oorlog!

Nooit meer oorlog!

vrijdag 28 maart 2014

De laatste dagDag allemaal!

Vandaag hebben we weer veel dingen gedaan.


In het begin van de dag hebben we een link met de 2de wereldoorlog gemaakt dat ging goed en snel.
Zo zijn we te weten gekomen dat Amerika ons uit de eerste wereldoorlog heeft geholpen. Duitsland werd vernederd na de oorlog: ze moesten het verdrag van Versailles ondertekenen. Hierdoor wou Duitsland wraak nemen: dit was de aanleiding voor WO II. Het tweede dat we hadden gedaan was naar toffe (maar ook wel trieste) foto's kijken. Deze waren van Femke Aerts en van haar papa.                                                                              Dit is een kogel van aan de Ijzer.


Daarna hebben we de bekende poppys (of in het Nederelands klaprozen) gemaakt. We hebben ook een krans gemaakt. Dat deden we terwijl dit liedje opstond. Het is gebaseerd op het bekende gedicht 'In Flanders Field' van John Mcraey.


 
Toen was het eventjes tijd voor wat beweging en zijn we gaan turnen.


Na het turnen zijn we weer in ons project gevlogen. We hebben enkele dingen gemaakt om vrede te promoten. Wij willen nooit meer oorlog!

 


In de namiddag zijn we naar het kerkhof van Schiplaken gefietst. De fietstocht verliep heel vlot!


Toen we op het kerkhof waren aangekomen moesten we het monument onderzoeken. We zochten ook naar familienamen die we herkenden.
We hebben nagedacht over wie de echte helden zijn: de gesneuvelden of degene die achterblijven en elke dag worden herinnerd aan de pijn. We hebben besloten dat ze allebei helden zijn!

 

Daarna hebben we naar de muziek van de Last Post geluisterd en hebben we onze krans neergelegd bij het monument.Hier zie je hoe de Last Post aan de Menenpoort in Ieper eraan toe gaat.


Wanneer we terug in de klas waren hebben we nog even naar het hoorspel van Emily, Nelle, Romy, Lene, Kamie en Lotte geluisterd. We moesten ons hoofd op de bank houden. Dit was heel leuk!Toen was de stage van juf Sarah jammer genoeg gedaan! We hebben nog afscheid genomen van juf Sarah en we hebben veel kaartjes aan haar gegeven.Groetjes van de journalisten van vandaag:
Arthur, Yana en Sita
Nog even een kleine afscheidsnoot van juf Sarah:
Ik ben heel tevreden over deze geweldige projectweek! Alle super kids van het 5e hebben heel erg hard gewerkt en ze hebben ook steeds hun uiterste best gedaan. Ik ben trots op jullie allemaal!

Groetjes,
juf Sarah

PS: Ik ga jullie ook missen hoor ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten